Judecătorii din Iași se confruntă cu un caz special. După ce au primit dosarul unui bărbat care și-a dat în judecată fosta iubită, la scurt timp după ce l-a părăsit. Individul a angajat un avocat și speră să i se facă dreptate, mai ales că motivul pentru gestul său față de fosta parteneră de viață este unul întemeiat.
Citește și: Fotbalul băcăuan a mai pierdut o luptă cu moartea. Un portar de 21 de ani a murit înecat
Ioan B., un bărbat din Iași, a povestit că a decis să construiască o casă împreună cu fosta lui iubită. În 2015, el a plecat la muncă în Suedia şi a început să îi trimită bani Elisabetei C. În 2016, femeia a început construcţia casei pe terenul părinţilor ei. În momentul în care lucrările la locuință s-au încheiat, femeia l-a informat sec pe acesta că relația lor s-a încheiat. Acesta a recunoscut că nu a încheiat niciun contract cu fosta iubită şi că a mers 100% pe încredere.
“În 2017, pârâta l-a alungat din casă, apoi s-au împăcat, i-a mai trimis 5.000 euro pentru a termina casa şi gardul, după care l-a dat afară din casă definitiv”, s-a notate în plângere, relatează Ziarul de Iași.
Magistraţii de la Judecătorie i-au dat dreptate bărbatului și au obligat-o pe Elisabeta C. să îi înapoieze 70.000 de lei. Litigiul s-a mutat acum la Tribunal, unde va fi luată decizia definitivă în acest caz. La proces, femeia a recunoscut relaţia, însă a spus că nu a ridicat casa din banii fostului concubin, ci cu materialele care au rămas după ce a demolat casa părinţilor. Ea mai arătat că, atât cât a stat în România, fostul iubit a locuit la ea, pe banii ei, aşa că eventuale sume pe care Ioan B. i le-a trimis din Suedia compensează aceste cheltuieli. Cu toate acestea, ea a fost de acord să îi plătească fostului iubit 3.000 de euro.
Judecătorii primei instanţe au analizat conflictul amoros ca o “îmbogăţire fără justă cauză” a femeii. Magistraţii i-au dat dreptate bărbatului datorită tranzacţiilor realizate prin Western Union de acesta. E vorba de banii trimişi din Suedia acasă, în România, pe numele Elisabetei.
“Având în vedere sumele transmise de reclamant pârâtei şi utilizate de aceasta la construirea casei de pe terenul său, casă de care reclamantul nu beneficiază ca urmare a întreruperii relaţiei cu pârâta, instanţa constată că cererea este întemeiată în parte, patrimoniul reclamantului micşorându-se cu sumele transferate pârâtei, iar patrimoniul acesteia s-a mărit cu sumele ce i-au fost transferate, fără justă cauză”, au stabilit judecătorii, conform sursei citată mai sus.
La Tribunal, încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată în acest caz, potrivit portalului instanţelor din România. 62.000 de lei ar trebui să primească Ioan de la fosta sa iubită, la care se adaugă aproape de 5.000 de lei, cheltuieli judiciare.